Twój koszyk jest pusty
Twój koszyk jest pusty
Ścierki kuchenne to podstawowe produkty do utrzymywania porządku w kuchni, restauracji czy barze. Nie może ich zabraknąć w żadnym z tych miejsc. Ścierki z mikrofibry, do kurzu czy antystatyczne są niezastąpione w codziennym sprzątaniu, jak i tym gruntownym, szczególnie w miejscach, które mają kontakt z jedzeniem jak szkolne stołówki, hotelowe restauracje czy kawiarnie. Można dzięki nim na bieżąco czyścić powstałe zabrudzenia.
Ścierka z mikrofibry, dzięki swoim właściwościom i strukturze bardzo dobrze chłonie wodę, aż 7 razy tyle, ile sama waży. Bezproblemowo usuwa zabrudzenia, a dodatkowo dzięki specjalnemu ustawieniu włókien nie pozostawia po sobie śladów, zacieków czy smug. Z uwagi na te właściwości, mikrofibra jest materiałem, z którego tworzy się ściereczki do mycia szyb.
Ścierka z mikrofibry jest uniwersalna i doskonale radzi sobie z czyszczeniem różnych powierzchni i przedmiotów, pozostawiając je czyste i błyszczące. Ponadto ta ściereczka jest bardzo wytrzymała i odporna na częste pranie, dzięki czemu nie trzeba jej często wymieniać na nową, jest więc niezwykle ekologiczna.
Oprócz ścierek z mikrofibry bardzo dobrymi ściereczkami do kurzu są te z wiskozy posiadające domieszkę poliestru. Skutecznie usuwają kurz i posiadają właściwości absorbujące wodę. Te ścierki są delikatne i miękkie, w przeciwieństwie do gąbek i druciaków, a do tego można z nich korzystać zarówno na sucho, jak i mokro.
W miejscach takich jak przychodnie, szpitale, żłobki, przedszkola czy szkoły warto korzystać z antybakteryjnej ściereczki antystatycznej, która nie dość, że jest miękka, delikatna, wytrzymała i chłonna to również nie pozwala na rozwój bakterii. Jej właściwości z pewnością docenią również firmy produkcyjno-usługowe, hotele, SPA czy siłownie. Szeroko wykorzystywana jest także w branży spożywczej czy restauracyjnej i gastronomicznej.
Innym, polecanym rodzajem ściereczki do kurzu jest ta do stali nierdzewnej, która dopuszczona jest do kontaktu z żywnością. Przeznaczona jest do kuchni restauracyjnych czy stołówkowych. Czyści bez użycia dodatkowej chemii, jest wytrzymała i odporna na pranie, dzięki czemu można jej używać długi czas.
Czyściwa włóknikowe to produkty, dzięki którym można skutecznie czyścić, polerować czy wycierać różne powierzchnie. Włóknina charakteryzuje się chłonnością i szybkim zbieraniem rozlanej cieczy i może zastępować tradycyjne ściereczki. Co więcej, oprócz wycierania powierzchni i jej polerowania, świetnie nadaje się również do usuwania brudu z maszyn czy narzędzi. Włókniny z powodzeniem mogą być używane na sucho, mokro, z detergentami chemii profesjonalnej bądź rozpuszczalnikami.
Używanie dobrych jakościowo czyściw włóknikowych pozwala na zmniejszenie zużycia detergentów, a ich struktura jest gwarancją wytrzymałości i zapewnia bezpieczeństwo podczas korzystania z nich np. w fabrykach czy zakładach przemysłowych.
Czyściwa te często stosowane są w warsztatach czy halach produkcyjnych, gdzie bardzo dobrze radzą sobie z czyszczeniem zabrudzeń ze smarów czy olejów. Innym ich rodzajem są ściereczki włóknikowe, z których korzystać można wielorazowo nadające się do wykorzystywania w kuchniach, tych hotelowych czy restauracyjnych.
Produkt został dodany do koszyka!
Przypomnij hasło